< CZ< EN< RU
Pivovar a restaurace U Tří růží
pivovar
!!! NO PAGE DATA !!! 7

pivovar

Minipivovar U tří růží navazuje na více než šestisetletou historii vaření piva v tomto historickém domě v pražské Husově ulici. Vysokou kvalitu piva zaručuje zkušený vrchní sládek Robert Maňák, držitel mnoha prestižních ocenění. Naše pivo se vaří za využití moderních technologií, z vysoce kvalitních surovin a dle nejvyšších standardů. Přesto však jsou zachovány tradiční, léty prověřené postupy. Vybavení minipivovaru zahrnuje desetihektolitrovou varnu vyrobenou v Pacovských strojírnách. Je umístěna v přízemírestaurace a doplněna otevřenou spilkou, fermentačními a ležáckými tanky ve středověkém sklepení. Mikropivovar U tří růží má výrobní kapacitu 1 200 – 1 500 hl/rok.

1
sladovna

Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

Pivovar a restaurace U Tří růží
2
varna

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Pivovar a restaurace U Tří růží
3
rmutovací pánev a scezovací káď

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Pivovar a restaurace U Tří růží
4
chladič a spilka

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Pivovar a restaurace U Tří růží
5
sklep

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.

Prohlídky pivovaru U tří růží

Rádi Vám ukážeme prostory našeho pivovaru s odborným výkladem našeho sládka

Prohlídka pivovaru zahrnuje

  • Ukázka surovin pro vaření piva
  • Odborný výklad vaření piva sládkem pivovaru
  • Prohlídka jednotlivých částí pivovaru (Varna, spilka, ležácký sklep)
  • Ochutnávka všech piv z aktuální nabídky na čepu

Cena prohlídky pivovaru 250 Kč/ osobu.
Prohlídky pivovaru jsou možné pouze za přítomnosti sládka pondělí – pátek mezi 11:00 – 15:00.
Prohlídka je možná v českém a anglickém jazyce

Sládek

Robert Maňák
Robert Maňák

Vrchní sládek pivovaru U Tří růží Robert Maňák pochází z Českých Budějovic, kde vystudoval potravinářství a sladovnictví. Svoji bohatou kariéru započal na území Prahy v Klášterním pivovaru Strahov, kde poprvé přičuchl k pravé pivovarnické praxi a dostal jedinečnou možnost se učit od mistrů svého řemesla. Netrvalo dlouho a jeho pivo si získalo mnoho spokojených pivařů, což potvrzuje zisk více než dvou desítek ocenění na tuzemských soutěžích a degustačních akcích. Sám Robert Maňák je velkým milovníkem piva a sladovnického řemesla, a na výsledky své práce je právem hrdý. „Pivo vařím pouze z nejlepších surovin dle vlastních postupů, které patří k mému know-how. Vždy s chutí a radostí. Největší radost mám z faktu, že mnou vařené pivo lidem chutná a rádi na něj zajdou. To je pro mě tou největší odměnou,“ říká vrchní sládek Maňák. V pivovaru U Tří růží zúročil Robert Maňák své dlouholeté zkušenosti. Pravidelně zde vaří tři základní druhy piva – světlé, tmavé a polotmavé. Ty jsou doplňovány dalšími pivními speciály, kterých má v zásobě celých třicet druhů a návštěvník tak může prakticky při každém posezení v pivovaru okusit novou chuť různorodých piv mnoha druhů známých z celého světa.

pivovar

druhy piv

  • Výroční 10°

    Světlé, spodně kvašené výčepní pivo, vařené k 10. výročí pivovaru U Tří růží. K výrobě piva byly
    použity ječné slady odrůd BARKE a chmely odrůd ZPČ a Sládek. Obsah alkoholu 3,7 %.

  • Světlý Speciál

    Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého speciálu používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

  • Tmavý speciál

    Spodně kvašený speciál vařený z více druhů sladu a žateckého chmele. Pivo je temné barvy a má jemné chmelové aroma.

  • Vídeňské červené

    Pivo s jemnou vůní vídeňského sladu se zabarvením do červena. Má vyrovnanou chuť s lehkým chmelovým dozníváním a svěžím závěrem.

  • Klášterní speciál №5

    Speciální 21stupňové tmavé pivo ze série našich klášterních speciálů. Pivo je výjimečné jeho sladkostí a chmelovou chutí. Obsah alkoholu 9,5%.

  • SESSION NEIPA

    Lehčí jarní varianta pivního stylu New England IPA, osvěžující, chmelové aroma tropického ovoce s chutí po grepu.

Výroční 10°
Výroční 10°

Světlé, spodně kvašené výčepní pivo, vařené k 10. výročí pivovaru U Tří růží. K výrobě piva byly
použity ječné slady odrůd BARKE a chmely odrůd ZPČ a Sládek. Obsah alkoholu 3,7 %.

× zavřít
Světlý Speciál
Světlý Speciál

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého speciálu používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

× zavřít
Tmavý speciál
Tmavý speciál

Spodně kvašený speciál vařený z více druhů sladu a žateckého chmele. Pivo je temné barvy a má jemné chmelové aroma.

× zavřít
Vídeňské červené
Vídeňské červené

Pivo s jemnou vůní vídeňského sladu se zabarvením do červena. Má vyrovnanou chuť s lehkým chmelovým dozníváním a svěžím závěrem.

× zavřít
Klášterní speciál №5
Klášterní speciál №5

Speciální 21stupňové tmavé pivo ze série našich klášterních speciálů. Pivo je výjimečné jeho sladkostí a chmelovou chutí. Obsah alkoholu 9,5%.

× zavřít
SESSION NEIPA
SESSION NEIPA

Lehčí jarní varianta pivního stylu New England IPA, osvěžující, chmelové aroma tropického ovoce s chutí po grepu.

× zavřít

Používáme cookies!

Tyto stránky používají a ukládají soubory cookies. Některé jsou nezbytné pro jejich správné fungování (tzv. technické cookies). Dále tyto stránky využívají marketingové a analytické cookies pro zkvalitnění našich služeb a přizpůsobení zobrazovaného obsahu. Pro jejich využití je nutný Váš souhlas. Více informací o cookies.