Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

Minipivovar U tří růží navazuje na více než šestisetletou historii vaření piva v tomto historickém domě v pražské Husově ulici. Vysokou kvalitu piva zaručuje zkušený vrchní sládek Robert Maňák, držitel mnoha prestižních ocenění. Naše pivo se vaří za využití moderních technologií, z vysoce kvalitních surovin a dle nejvyšších standardů. Přesto však jsou zachovány tradiční, léty prověřené postupy. Vybavení minipivovaru zahrnuje desetihektolitrovou varnu vyrobenou v Pacovských strojírnách. Je umístěna v přízemírestaurace a doplněna otevřenou spilkou, fermentačními a ležáckými tanky ve středověkém sklepení. Mikropivovar U tří růží má výrobní kapacitu 1 200 – 1 500 hl/rok.
Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.
Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.
Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.
Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.
Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.

Vrchní sládek pivovaru U Tří růží Robert Maňák pochází z Českých Budějovic, kde vystudoval potravinářství a sladovnictví. Svoji bohatou kariéru započal na území Prahy v Klášterním pivovaru Strahov, kde poprvé přičuchl k pravé pivovarnické praxi a dostal jedinečnou možnost se učit od mistrů svého řemesla. Netrvalo dlouho a jeho pivo si získalo mnoho spokojených pivařů, což potvrzuje zisk více než dvou desítek ocenění na tuzemských soutěžích a degustačních akcích. Sám Robert Maňák je velkým milovníkem piva a sladovnického řemesla, a na výsledky své práce je právem hrdý. „Pivo vařím pouze z nejlepších surovin dle vlastních postupů, které patří k mému know-how. Vždy s chutí a radostí. Největší radost mám z faktu, že mnou vařené pivo lidem chutná a rádi na něj zajdou. To je pro mě tou největší odměnou,“ říká vrchní sládek Maňák. V pivovaru U Tří růží zúročil Robert Maňák své dlouholeté zkušenosti. Pravidelně zde vaří tři základní druhy piva – světlé, tmavé a polotmavé. Ty jsou doplňovány dalšími pivními speciály, kterých má v zásobě celých třicet druhů a návštěvník tak může prakticky při každém posezení v pivovaru okusit novou chuť různorodých piv mnoha druhů známých z celého světa.

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého speciálu používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 4,9 % alc. obj.
Spodně kvašený speciál vařený z více druhů sladu a žateckého chmele. Pivo je temné barvy a má jemné chmelové aroma. 6,1% alc. obj.
Pivo s jemnou vůní vídeňského sladu se zabarvením do červena. Má vyrovnanou chuť s lehkým chmelovým dozníváním a svěžím závěrem. 5,1% alc. obj.
Klášterní pivo Sv. Jiljí No.4, je zlatavá obdoba původního tmavého Klášterního speciálu. Pivo je po běžném chmelovaru ještě dochmelováno za studena, má výrazné chmelové tóny v kombinace koriandru a citrusu.
7,5% alc. obj.
Svrchně kvašené silné pivo. Světlé svrchně kvašené pivo, vyšší hořkosti a aroma po tropickém ovoci a citrusech. 4,5% / 11% EPM
Světlé pšeničné pivo belgického typu ochucené koriandrem a pomerančovou kůrou. Pivo je osvěžující, ovocné chuti, mírně zakalené, na závěr s lehčí trpkostí. 6,2% alc. obj.
Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého speciálu používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 4,9 % alc. obj.
Spodně kvašený speciál vařený z více druhů sladu a žateckého chmele. Pivo je temné barvy a má jemné chmelové aroma. 6,1% alc. obj.
Pivo s jemnou vůní vídeňského sladu se zabarvením do červena. Má vyrovnanou chuť s lehkým chmelovým dozníváním a svěžím závěrem. 5,1% alc. obj.
Klášterní pivo Sv. Jiljí No.4, je zlatavá obdoba původního tmavého Klášterního speciálu. Pivo je po běžném chmelovaru ještě dochmelováno za studena, má výrazné chmelové tóny v kombinace koriandru a citrusu.
7,5% alc. obj.
Svrchně kvašené silné pivo. Světlé svrchně kvašené pivo, vyšší hořkosti a aroma po tropickém ovoci a citrusech. 4,5% / 11% EPM
Světlé pšeničné pivo belgického typu ochucené koriandrem a pomerančovou kůrou. Pivo je osvěžující, ovocné chuti, mírně zakalené, na závěr s lehčí trpkostí. 6,2% alc. obj.
Tato stránka obsahuje informace o alkoholických nápojích a je určena pouze osobám starším 18 let.
Prosím potvrďte, že je Vám 18 let nebo více, abyste mohli pokračovat.