Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

pivovar
Minipivovar U tří růží navazuje na více než šestisetletou historii vaření piva v tomto historickém domě v pražské Husově ulici. Vysokou kvalitu piva zaručuje zkušený vrchní sládek Robert Maňák, držitel mnoha prestižních ocenění. Naše pivo se vaří za využití moderních technologií, z vysoce kvalitních surovin a dle nejvyšších standardů. Přesto však jsou zachovány tradiční, léty prověřené postupy. Vybavení minipivovaru zahrnuje desetihektolitrovou varnu vyrobenou v Pacovských strojírnách. Je umístěna v přízemírestaurace a doplněna otevřenou spilkou, fermentačními a ležáckými tanky ve středověkém sklepení. Mikropivovar U tří růží má výrobní kapacitu 1 200 – 1 500 hl/rok.

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.
Sládek

Vrchní sládek pivovaru U Tří růží Robert Maňák pochází z Českých Budějovic, kde vystudoval potravinářství a sladovnictví. Svoji bohatou kariéru započal na území Prahy v Klášterním pivovaru Strahov, kde poprvé přičuchl k pravé pivovarnické praxi a dostal jedinečnou možnost se učit od mistrů svého řemesla. Netrvalo dlouho a jeho pivo si získalo mnoho spokojených pivařů, což potvrzuje zisk více než dvou desítek ocenění na tuzemských soutěžích a degustačních akcích. Sám Robert Maňák je velkým milovníkem piva a sladovnického řemesla, a na výsledky své práce je právem hrdý. „Pivo vařím pouze z nejlepších surovin dle vlastních postupů, které patří k mému know-how. Vždy s chutí a radostí. Největší radost mám z faktu, že mnou vařené pivo lidem chutná a rádi na něj zajdou. To je pro mě tou největší odměnou,“ říká vrchní sládek Maňák. V pivovaru U Tří růží zúročil Robert Maňák své dlouholeté zkušenosti. Pravidelně zde vaří tři základní druhy piva – světlé, tmavé a polotmavé. Ty jsou doplňovány dalšími pivními speciály, kterých má v zásobě celých třicet druhů a návštěvník tak může prakticky při každém posezení v pivovaru okusit novou chuť různorodých piv mnoha druhů známých z celého světa.

druhy piv
-
Světlý Speciál 13°
Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého speciálu používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 5,5% alc. obj.
-
Tmavý speciál 14°
Spodně kvašený speciál vařený z více druhů sladu a žateckého chmele. Pivo je temné barvy a má jemné chmelové aroma. 6,1% alc. obj.
-
Vídeňské červené 14°
Pivo s jemnou vůní vídeňského sladu se zabarvením do červena. Má vyrovnanou chuť s lehkým chmelovým dozníváním a svěžím závěrem. 6,2% alc. obj.
-
Klášterní speciál Sv. Jiljí № 4
Klášterní pivo Sv. Jiljí No.4, je zlatavá obdoba původního tmavého Klášterního speciálu. Pivo je po běžném chmelovaru ještě dochmelováno za studena, má výrazné chmelové tóny v kombinace koriandru a citrusu.
7,5% alc. obj.
-
SESSION NEIPA
plná chuť tropického ovoce, nižší hořkost, krémové tělo a vyšší chmelové aroma. IBU 20, alc 5,2 %, 13,7% EPM
-
Fasten bier
Neboli postní pivo, uvařeno na období půstu před velikonočními svátky. Jedná se o světlé spodně kvašené silné pivo německého typu vyznačující se nižší hořkosti a plnějším tělem.
IBU 25, ALC 5,2% obj., EPM 13,1%

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého speciálu používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby. 5,5% alc. obj.

Spodně kvašený speciál vařený z více druhů sladu a žateckého chmele. Pivo je temné barvy a má jemné chmelové aroma. 6,1% alc. obj.

Pivo s jemnou vůní vídeňského sladu se zabarvením do červena. Má vyrovnanou chuť s lehkým chmelovým dozníváním a svěžím závěrem. 6,2% alc. obj.

Klášterní pivo Sv. Jiljí No.4, je zlatavá obdoba původního tmavého Klášterního speciálu. Pivo je po běžném chmelovaru ještě dochmelováno za studena, má výrazné chmelové tóny v kombinace koriandru a citrusu.
7,5% alc. obj.

plná chuť tropického ovoce, nižší hořkost, krémové tělo a vyšší chmelové aroma. IBU 20, alc 5,2 %, 13,7% EPM

Neboli postní pivo, uvařeno na období půstu před velikonočními svátky. Jedná se o světlé spodně kvašené silné pivo německého typu vyznačující se nižší hořkosti a plnějším tělem.
IBU 25, ALC 5,2% obj., EPM 13,1%