< CZ< EN< RU


Dej bůh štěstí a zdraví
zavřít
Pivovar a restaurace U Tří růží

Pivovar a restaurace U Tří růží v Praze se nachází v samotném historickém centru, v Husově ulici v těsné blízkosti Karlova mostu a Staroměstského náměstí. Ihned po vstupu na vás dýchne místní výjimečná atmosféra staropražského pivovaru, kterou umocňují nástěnné malby akademických malířů Jiřího Bernarda a Pavla Jakla, vykreslující obrazy z bohaté historie domu a pivovarnictví v Čechách.
V přízemí pivovaru je pak umístěna varna, kde se pod vedením zkušeného sládka Roberta Maňáka vaří šest druhů piva.

Kombinace nejvyšších výrobních standardů, kvalitních surovin a tradičního pivařského řemesla umožnila pivovaru U Tří růží získat status klášterního pivovaru řádu Dominikánů, sídlícího hned ve vedlejší budově, a nejlépe tak navázat na místní pivovarnickou tradici započatou už v patnáctém století.
Samotný dům je opředen zajímavou historií, již v roce 1405 pro něj získává významný sládek Beneš právo várečné, čímž započal psát jednu z nejdelších kapitol pivovarnictví na českém území.

V pozdější historii je zajímavostí, že do domu přestěhoval Václav Matěj Kramerius svoje nakladatelství Česká expedice, která zde sídlila až do roku 1804. Dnes působení Krameria připomíná pamětní deska na průčelí domu.
Kromě piva vám na tomto významném místě rádi nabídneme některou z řady českých specialit naší kuchyně, vedené úspěšným šéfkuchařem Martinem Procházkou, který k nám přišel z hotelu Alcron, kde stál u zisku michelinské hvězdy. V menu, které pro restauraci sestavil, naleznete kromě denní nabídky a sezonního jídelníčku také velký výběr specialit určených přímo k pivu.

novinky
novinky
Travellers Choice 2020
Travellers Choice 2020

Získali jsme ocenění TRAVELLERS CHOICE 2020 od Tripadvisoru, vážíme si toho a děkujeme všem za recenze.

Soutěž pro milovníky piva
Soutěž pro milovníky piva

Máme tady soutěž pro milovníky piva, kteří přijdou se třemi razítky jakýchkoliv
pražských pivovarů, tak od nás dostanou prohlídku pivovaru zdarma!

ROZVOZ JÍDLA
ROZVOZ JÍDLA

Milí hosté, všechny naše speciality také rozvážíme.
Objednávky na damejidlo.cz a wolt.cz

Zobrazit předchozí novinky >

Pivovar a restaurace U Tří růží
Pivovar a restaurace U Tří růží
Pivovar a restaurace U Tří růží

Pivní lístek

  • Světlý Speciál (0,4l)

    45 Kč
  • Vídeňské červené (0,4l)

    49 Kč
  • Dark Rose (0,4l)

    49 Kč
  • Brown Ale (0,04)

    55 Kč
  • Witbier (0,5l)

    55 Kč
  • Klášterní speciál Svatého Jiljí №1 (0,3l)

    50 Kč
  • Cider jablečný (0,33l)

    80 Kč
  • Nealkoholické pivo - Birell, Maisel´s Weisse (0,33l)

    50 Kč
Pivovar a restaurace U Tří růží
pivovar
Pivovarská restaurace

pivovar

Minipivovar U tří růží navazuje na více než šestisetletou historii vaření piva v tomto historickém domě v pražské Husově ulici. Vysokou kvalitu piva zaručuje zkušený vrchní sládek Robert Maňák, držitel mnoha prestižních ocenění. Naše pivo se vaří za využití moderních technologií, z vysoce kvalitních surovin a dle nejvyšších standardů. Přesto však jsou zachovány tradiční, léty prověřené postupy. Vybavení minipivovaru zahrnuje desetihektolitrovou varnu vyrobenou v Pacovských strojírnách. Je umístěna v přízemírestaurace a doplněna otevřenou spilkou, fermentačními a ležáckými tanky ve středověkém sklepení. Mikropivovar U tří růží má výrobní kapacitu 1 200 – 1 500 hl/rok.

1
sladovna

Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

Pivovar a restaurace U Tří růží
2
varna

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Pivovar a restaurace U Tří růží
3
rmutovací pánev a scezovací káď

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Pivovar a restaurace U Tří růží
4
chladič a spilka

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Pivovar a restaurace U Tří růží
5
sklep

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.

Prohlídky pivovaru U tří růží

Rádi Vám ukážeme prostory našeho pivovaru s odborným výkladem našeho sládka


Prohlídka pivovaru zahrnuje

  • Ukázka surovin pro vaření piva
  • Odborný výklad vaření piva sládkem pivovaru
  • Prohlídka jednotlivých částí pivovaru (Varna, spilka, ležácký sklep)
  • Ochutnávka piva 0,2l z výčepního tanku


Cena prohlídky pivovaru 100 Kč/ osobu.

Prohlídky pivovaru jsou možné pouze za přítomnosti sládka pondělí – pátek mezi 11:00 – 15:00.

Prohlídka je možná v českém a anglickém jazyce

Sládek

Robert Maňák
Robert Maňák

Vrchní sládek pivovaru U Tří růží Robert Maňák pochází z Českých Budějovic, kde vystudoval potravinářství a sladovnictví. Svoji bohatou kariéru započal na území Prahy v Klášterním pivovaru Strahov, kde poprvé přičuchl k pravé pivovarnické praxi a dostal jedinečnou možnost se učit od mistrů svého řemesla. Netrvalo dlouho a jeho pivo si získalo mnoho spokojených pivařů, což potvrzuje zisk více než dvou desítek ocenění na tuzemských soutěžích a degustačních akcích.
Sám Robert Maňák je velkým milovníkem piva a sladovnického řemesla, a na výsledky své práce je právem hrdý. „Pivo vařím pouze z nejlepších surovin dle vlastních postupů, které patří k mému know-how. Vždy s chutí a radostí. Největší radost mám z faktu, že mnou vařené pivo lidem chutná a rádi na něj zajdou. To je pro mě tou největší odměnou,“ říká vrchní sládek Maňák.
V pivovaru U Tří růží zúročil Robert Maňák své dlouholeté zkušenosti. Pravidelně zde vaří tři základní druhy piva – světlé, tmavé a polotmavé. Ty jsou doplňovány dalšími pivními speciály, kterých má v zásobě celých třicet druhů a návštěvník tak může prakticky při každém posezení v pivovaru okusit novou chuť různorodých piv mnoha druhů známých z celého světa.

pivovar

druhy piv

Piva z produkce minipivovaru U tří růží jsou různorodá, svrchně i spodně kvašená, vařená z těch nejkvalitnějších domácích i dovozových surovin. Dávají vám tak možnost okusit rozmanité chutě tradičních piv i pivních speciálů.

  • Světlý Speciál

    Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

  • Vídeňské červené

    Dobře vyleželé kvalitní pivo s jemnou vůní vídeňského sladu se zabarvením do červena. Má vyrovnanou chuť s lehkým chmelovým dozníváním a svěžím závěrem.

  • Dark Rose

    Hutné tmavé speciální pivo s vyšší hořkostí, podtóny čokoládové chuti a příchutí praženého ječmene. Pivo bylo vařeno z 5 druhů sladu a 2 druhů chmele.

  • Brown Ale
  • Witbier

    Světlé pšeničné pivo belgického typu ochucené koriandrem a pomerančovou kůrou. Pivo je osvěžující, ovocné chuti, mírně zakalené, na závěr s lehčí trpkostí.

  • Klášterní speciál Svatého Jiljí №1

    Polotmavý chmelový Bock, první pivo ze série klášterních speciálů vařený ze čtyř druhů sladu a aromatického chmele.

Pivovar a restaurace U Tří růží

kontakty

  • Adresa:

    Husova 10/232, 110 00, Praha 1

  • GPS:

    50°5'8.000"N, 14°25'5.916"E

  • Tel:

    +420 601 588 281

  •  
  • Otevírací doba:

    Pondělí - neděle 11–22

  •  
  • Manažer provozu:

    Petr Bláha
    petr.blaha@u3r.cz

  •  
  • Rezervační supervisor:

    Skupinové rezervace

    rezervace@u3r.cz

    Individuální rezervace
    +420 601 588 281

  •  
  • Šéfkuchař:

    Martin Procházka

  • Provozovatel:

    Energocapital – Praga, s.r.o.
    Husova 10/232, 110 00 Praha 1

  •  
  • IČO:

    28244061

  • DIČ:

    CZ 28244061

  • Travellers Choice 2020Travellers Choice 2020
Světlý Speciál
Světlý Speciál

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

× zavřít
Vídeňské červené
Vídeňské červené

Dobře vyleželé kvalitní pivo s jemnou vůní vídeňského sladu se zabarvením do červena. Má vyrovnanou chuť s lehkým chmelovým dozníváním a svěžím závěrem.

× zavřít
Dark Rose
Dark Rose

Hutné tmavé speciální pivo s vyšší hořkostí, podtóny čokoládové chuti a příchutí praženého ječmene. Pivo bylo vařeno z 5 druhů sladu a 2 druhů chmele.

× zavřít
Brown Ale
Brown Ale
× zavřít
Witbier
Witbier

Světlé pšeničné pivo belgického typu ochucené koriandrem a pomerančovou kůrou. Pivo je osvěžující, ovocné chuti, mírně zakalené, na závěr s lehčí trpkostí.

× zavřít
Klášterní speciál Svatého Jiljí №1
Klášterní speciál Svatého Jiljí №1

Polotmavý chmelový Bock, první pivo ze série klášterních speciálů vařený ze čtyř druhů sladu a aromatického chmele.

× zavřít