

Je nám ctí představit Vám další pivo ze série našich speciálů - Klášterní speciál №5. Toto 21° tmavé pivo s obsahem alkoholu 9,5 % je výjimečné svou sladkostí a chmelovou chutí.

Sládek uvařil k 10. výročí pivovaru U Tří růží světlé, spodně kvašené výčepní pivo s názvem Výroční 10° s obsahem alkoholu 3,7 %. K výrobě piva byly použity ječné slady odrůd BARKE a chmely odrůd ZPČ a Sládek.

Lehčí jarní varianta pivního stylu New England IPA, osvěžující, chmelové aroma tropického ovoce s chutí po grepu.

Vážení hosté, na našich pípách najdete hned dvě novinky a to Vídeňské červené pivo a oblíbený Weissbier. Tak neváhejte a přijďte ochutnat!

Milí hosté, od 17. ledna pro vás nově připravujeme ve všední dny také polední menu. Zastavte se na dobrý oběd!

Ochutnejte naši novinku - světlé pšeničné pivo belgického typu ochucené koriandrem a pomerančovou kůrou. Pivo je osvěžující, ovocné chuti, mírně zakalené, na závěr s lehčí trpkostí.
Pivovar a restaurace U Tří růží v Praze se nachází v samotném historickém centru, v Husově ulici v těsné blízkosti Karlova mostu a Staroměstského náměstí. Ihned po vstupu na vás dýchne místní výjimečná atmosféra staropražského pivovaru, kterou umocňují nástěnné malby akademických malířů Jiřího Bernarda a Pavla Jakla, vykreslující obrazy z bohaté historie domu a pivovarnictví v Čechách.
V přízemí pivovaru je pak umístěna varna, kde se pod vedením zkušeného sládka Roberta Maňáka vaří šest druhů piva.
Kombinace nejvyšších výrobních standardů, kvalitních surovin a tradičního pivařského řemesla umožnila pivovaru U Tří růží získat status klášterního pivovaru řádu Dominikánů, sídlícího hned ve vedlejší budově, a nejlépe tak navázat na místní pivovarnickou tradici započatou už v patnáctém století.
Samotný dům je opředen zajímavou historií, již v roce 1405 pro něj získává významný sládek Beneš právo várečné, čímž započal psát jednu z nejdelších kapitol pivovarnictví na českém území.
V pozdější historii je zajímavostí, že do domu přestěhoval Václav Matěj Kramerius svoje nakladatelství Česká expedice, která zde sídlila až do roku 1804. Dnes působení Krameria připomíná pamětní deska na průčelí domu.
Kromě piva vám na tomto významném místě rádi nabídneme některou z řady českých specialit naší kuchyně, vedené úspěšným šéfkuchařem Martinem Procházkou, který k nám přišel z hotelu Alcron, kde stál u zisku michelinské hvězdy. V menu, které pro restauraci sestavil, naleznete kromě denní nabídky a sezonního jídelníčku také velký výběr specialit určených přímo k pivu.
Pivovarská restaurace



Restaurace s pivovarem U tří růží vám nabízí možnost dobře se najíst v samém centru Prahy a uhasit žízeň výborným pivem z našeho minipivovaru. Můžete u nás posedět s přáteli či obchodními partnery, nebo uspořádat oslavu v uzavřené společnosti.
V nabídce naší restaurace naleznete výborná jídla tradiční české a moravské kuchyně v prvotřídním provedení z pečlivě vybraných čerstvých surovin. Na kvalitu pokrmů dbá šéfkuchař Martin Procházka, který se za svého působení v hotelu Alcron podílel na zisku michelinské hvězdy.
šéfkuchař

Pod vedením šéfkuchaře Martina Procházky se v restauraci U Tří růží připravují delikatesy tradiční české a moravské kuchyně v moderním pojetí.
Martin Procházka dříve působil v hotelu Alcron, kde se jako zástupce šéfkuchaře významně podílel na zisku michelinské hvězdy.