< CZ< EN< RU


Dej bůh štěstí a zdraví
Pivovar a restaurace U Tří růží

Pivovar a restaurace U Tří růží v Praze se nachází v samotném historickém centru, v Husově ulici v těsné blízkosti Karlova mostu a Staroměstského náměstí. Ihned po vstupu na vás dýchne místní výjimečná atmosféra staropražského pivovaru, kterou umocňují nástěnné malby akademických malířů Jiřího Bernarda a Pavla Jakla, vykreslující obrazy z bohaté historie domu a pivovarnictví v Čechách.
V přízemí pivovaru je pak umístěna varna, kde se pod vedením zkušeného sládka Roberta Maňáka vaří šest druhů piva.

Kombinace nejvyšších výrobních standardů, kvalitních surovin a tradičního pivařského řemesla umožnila pivovaru U Tří růží získat status klášterního pivovaru řádu Dominikánů, sídlícího hned ve vedlejší budově, a nejlépe tak navázat na místní pivovarnickou tradici započatou už v patnáctém století.
Samotný dům je opředen zajímavou historií, již v roce 1405 pro něj získává významný sládek Beneš právo várečné, čímž započal psát jednu z nejdelších kapitol pivovarnictví na českém území.

V pozdější historii je zajímavostí, že do domu přestěhoval Václav Matěj Kramerius svoje nakladatelství Česká expedice, která zde sídlila až do roku 1804. Dnes působení Krameria připomíná pamětní deska na průčelí domu.
Kromě piva vám na tomto významném místě rádi nabídneme některou z řady českých specialit naší kuchyně, vedené úspěšným šéfkuchařem Martinem Procházkou, který k nám přišel z hotelu Alcron, kde stál u zisku michelinské hvězdy. V menu, které pro restauraci sestavil, naleznete kromě denní nabídky a sezonního jídelníčku také velký výběr specialit určených přímo k pivu.

novinky
novinky
Nové pivo na čepu - Weissbier
Nové pivo na čepu - Weissbier

Ochutnejte naši novinku - tradiční světlé pšeničné pivo německého typu se svěží citrusovou stopou a jemným banánovým aroma.

Náš pivovar je znovu otevřen
Náš pivovar je znovu otevřen

Vážení hosté, náš pivovar je opět otevřen, tak neváhejte a přijďte na naše skvělé pivo a nějakou dobrotu na zub. Těšíme se na Vás!

Travellers Choice 2020
Travellers Choice 2020

Získali jsme ocenění TRAVELLERS CHOICE 2020 od Tripadvisoru, vážíme si toho a děkujeme všem za recenze.

Zobrazit předchozí novinky >

Pivovar a restaurace U Tří růží
Pivovar a restaurace U Tří růží
Pivovar a restaurace U Tří růží

Pivní lístek

  • Světlý Speciál (0,4l)

    56 Kč
  • Tmavý speciál (0,4l)

    56 Kč
  • Vídeňské červené (0,4l)

    65 Kč
  • Weissbier (0,5l)

    65 Kč
Pivovar a restaurace U Tří růží
pivovar
Pivovarská restaurace

pivovar

Minipivovar U tří růží navazuje na více než šestisetletou historii vaření piva v tomto historickém domě v pražské Husově ulici. Vysokou kvalitu piva zaručuje zkušený vrchní sládek Robert Maňák, držitel mnoha prestižních ocenění. Naše pivo se vaří za využití moderních technologií, z vysoce kvalitních surovin a dle nejvyšších standardů. Přesto však jsou zachovány tradiční, léty prověřené postupy. Vybavení minipivovaru zahrnuje desetihektolitrovou varnu vyrobenou v Pacovských strojírnách. Je umístěna v přízemírestaurace a doplněna otevřenou spilkou, fermentačními a ležáckými tanky ve středověkém sklepení. Mikropivovar U tří růží má výrobní kapacitu 1 200 – 1 500 hl/rok.

1
sladovna

Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

Pivovar a restaurace U Tří růží
2
varna

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

Pivovar a restaurace U Tří růží
3
rmutovací pánev a scezovací káď

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

Pivovar a restaurace U Tří růží
4
chladič a spilka

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

Pivovar a restaurace U Tří růží
5
sklep

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.

Prohlídky pivovaru U tří růží

Rádi Vám ukážeme prostory našeho pivovaru s odborným výkladem našeho sládka


Prohlídka pivovaru zahrnuje

  • Ukázka surovin pro vaření piva
  • Odborný výklad vaření piva sládkem pivovaru
  • Prohlídka jednotlivých částí pivovaru (Varna, spilka, ležácký sklep)
  • Ochutnávka piva 0,2l z výčepního tanku


Cena prohlídky pivovaru 100 Kč/ osobu.

Prohlídky pivovaru jsou možné pouze za přítomnosti sládka pondělí – pátek mezi 11:00 – 15:00.

Prohlídka je možná v českém a anglickém jazyce

Sládek

Robert Maňák
Robert Maňák

Vrchní sládek pivovaru U Tří růží Robert Maňák pochází z Českých Budějovic, kde vystudoval potravinářství a sladovnictví. Svoji bohatou kariéru započal na území Prahy v Klášterním pivovaru Strahov, kde poprvé přičuchl k pravé pivovarnické praxi a dostal jedinečnou možnost se učit od mistrů svého řemesla. Netrvalo dlouho a jeho pivo si získalo mnoho spokojených pivařů, což potvrzuje zisk více než dvou desítek ocenění na tuzemských soutěžích a degustačních akcích.
Sám Robert Maňák je velkým milovníkem piva a sladovnického řemesla, a na výsledky své práce je právem hrdý. „Pivo vařím pouze z nejlepších surovin dle vlastních postupů, které patří k mému know-how. Vždy s chutí a radostí. Největší radost mám z faktu, že mnou vařené pivo lidem chutná a rádi na něj zajdou. To je pro mě tou největší odměnou,“ říká vrchní sládek Maňák.
V pivovaru U Tří růží zúročil Robert Maňák své dlouholeté zkušenosti. Pravidelně zde vaří tři základní druhy piva – světlé, tmavé a polotmavé. Ty jsou doplňovány dalšími pivními speciály, kterých má v zásobě celých třicet druhů a návštěvník tak může prakticky při každém posezení v pivovaru okusit novou chuť různorodých piv mnoha druhů známých z celého světa.

pivovar

druhy piv

Piva z produkce minipivovaru U tří růží jsou různorodá, svrchně i spodně kvašená, vařená z těch nejkvalitnějších domácích i dovozových surovin. Dávají vám tak možnost okusit rozmanité chutě tradičních piv i pivních speciálů.

  • Světlý Speciál

    Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého speciálu používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

  • Tmavý speciál

    Spodně kvašený speciál vařený z více druhů sladu a žateckého chmele. Pivo je temné barvy a má jemné chmelové aroma.

  • Vídeňské červené

    Pivo s jemnou vůní vídeňského sladu se zabarvením do červena. Má vyrovnanou chuť
    s lehkým chmelovým dozníváním a svěžím závěrem.

  • Weissbier

    Tradiční světlé pšeničné pivo německého typu se svěží citrusovou stopou a jemným banánovým aroma.

Pivovar a restaurace U Tří růží

kontakty

  • Adresa:

    Husova 10/232, 110 00, Praha 1

  • GPS:

    50°5'8.000"N, 14°25'5.916"E

  • Tel:

    +420 601 588 281, 722 923 576

  •  
  • Otevírací doba:

    Pondělí - neděle 11–23

  •  
  • REZERVACE:

    Skupinové rezervace

    rezervace@u3r.cz

    Individuální rezervace
    +420 601 588 281

  •  
  • Šéfkuchař:

    Martin Procházka

  • Provozovatel:

    Vojanův Dvůr s.r.o.
    Husova 232/10, 118 00 Praha 1

  •  
  • IČO:

    24196240

  • DIČ:

    CZ24196240



  • Travellers Choice 2020
Světlý Speciál
Světlý Speciál

Spodně kvašené pivo plzeňského typu. K vaření světlého speciálu používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

× zavřít
Tmavý speciál
Tmavý speciál

Spodně kvašený speciál vařený z více druhů sladu a žateckého chmele. Pivo je temné barvy a má jemné chmelové aroma.

× zavřít
Vídeňské červené
Vídeňské červené

Pivo s jemnou vůní vídeňského sladu se zabarvením do červena. Má vyrovnanou chuť
s lehkým chmelovým dozníváním a svěžím závěrem.

× zavřít
Weissbier
Weissbier

Tradiční světlé pšeničné pivo německého typu se svěží citrusovou stopou a jemným banánovým aroma.

× zavřít