< cz< en< ru

Pivovar
U Tří růží

Pivovar
U Tří růží

Pivovar a restaurace U Tří růží v Praze se nachází se v samotném historickém centru, v Husově ulici v těsné blízkosti Karlova mostu a Staroměstského náměstí. Ihned po vstupu na vás dýchne místní výjimečná atmosféra staropražského pivovaru, kterou umocňují nástěnné malby akademických malířů Jiřího Bernarda a Pavla Jakla, vykreslující obrazy z bohaté historie domu a pivovarnictví v Čechách.
V přízemí pivovaru je pak umístěna varna, kde se pod vedením zkušeného sládka Roberta Maňákavaří šest druhů piva.

Kombinace nejvyšších výrobních standardů, kvalitních surovin a tradičního pivařského řemesla umožnila pivovaru U Tří růží získat statusklášterního pivovaru řádu Dominikánů, sídlícího hned ve vedlejší budově, a nejlépe tak navázat na místní pivovarnickou tradici započatou už v patnáctém století.
Samotný dům je opředen zajímavou historií, již v roce 1405 pro něj získává významný sládek Benešprávo várečné, čímž započal psát jednu z nejdelších kapitol pivovarnictví na českém území.

V pozdější historii je zajímavostí, že do domu přestěhoval Václav Matěj Kramerius svoje nakladatelství Česká expedice, která zde sídlila až do roku 1804. Dnes působení Krameria připomíná pamětní deska na průčelí domu.
Kromě piva vám na tomto významném místě rádi nabídneme některou z řady českých specialitnaší kuchyně, vedené úspěšným šéfkuchařem Martinem Procházkou, který k nám přišel z hotelu Alcron, kde stál u zisku michelinské hvězdy. V menu, které pro restauraci sestavil, naleznete kromě denní nabídky a sezonního jídelníčku také velký výběr specialit určených přímo k pivu.

menu dne

Pivovarský hamburger
šťavnaté hovězí maso
v domácí housce s pikantní
majonézou, sýrem cheddar,
slaninou, křupavou cibulkou
a farmářskými hranolkami

novinky
sv. Patrik

Přeje krásný svátek sv. Patrika. Už jste ochutnali náš Dry Stout na čepu?

Neu menu

Tento týden nás čekají opět nové dobroty jak na výčepu, tak i na talíři. V novém menu najdete Pečený roastbeef s míchaným salátkem, pošírovaným vejcem a šalotkovo-kaparovou remuládou a na pivním lístku nám přibyl nový Weiss Bock -Světlé svrchně kvašené pšeničné pivo. Vařené ze tří druhů sladů, dvou ječmenných a jednoho pšeničného a žateckého chmele. Lehká banánová příchuť s jemným chmelovým aroma.

Dry Stout

Svrchně kvašené pivo typu Dry Stout. Pivo s nízkým řízem, lehkým suchým tělem a výraznou hořkostí kakaových bobů.

Pivní lístek

  • Světlý speciál (0,25l / 0,4l)

    39 / 56 Kč
  • Vídeňské červené (0,25l / 0,4l)

    39 / 56 Kč
  • Dry Stout (0,3l / 0,5l)

    45 / 65 Kč
  • Weiss Bock (0,3l / 0,5l)

    45 / 65 Kč
  • Klášterní speciál №4. (0,3l)

    65 Kč
  • Nealkoholické pivo (0,33l)

    40 Kč
  • Cider jablečný (0,3l)

    80 Kč
pivovar

pivovar

Minipivovar U tří růží navazuje na více než šestisetletou historii vaření piva v tomto historickém domě v pražské Husově ulici. Vysokou kvalitu piva zaručuje zkušený vrchní sládek Robert Maňák, držitel mnoha prestižních ocenění. Naše pivo se vaří za využití moderních technologií, z vysoce kvalitních surovin a dle nejvyšších standardů. Přesto však jsou zachovány tradiční, léty prověřené postupy. Vybavení minipivovaru zahrnuje desetihektolitrovou varnu vyrobenou v Pacovských strojírnách. Je umístěna v přízemírestaurace a doplněna otevřenou spilkou, fermentačními a ležáckými tanky ve středověkém sklepení. Mikropivovar U tří růží má výrobní kapacitu 1 200 – 1 500 hl/rok.

1
sladovna

Zde celý proces výroby piva začíná. Obilná zrna se nechají naklíčit, usušit a nakonec sešrotovat.

2
varna

Je srdcem pivovaru, připravená směs se zde při teplotě 35 °C smísí s vodou a dále se teplota postupně zvyšuje.

3
rmutovací pánev a scezovací káď

Část roztoku se přečerpá právě do rmutovací pánve, kde při udržování cukrotvorných teplot 63 ° a 73 °C probíhá dále výrobní proces. Následně se celý roztok přečerpá do scezovací kádě, kde je od sladiny oddělen šrot. Sladina pak putuje do další nádoby, kde se vaří za teploty 100 °C zhruba jednu hodinu, přidá se chmel a vznikne mladina.

4
chladič a spilka

Mladina se nejprve ochladí na 10 °C v chladiči a přesune do spilky, přidají se várečné kvasnice a při teplotách 7 – 10 °C, dle typu piva, zde po dobu 8-12 dní probíhá hlavní kvašení.

5
sklep

Zde uvařené pivo dokvašuje pří nízkých teplotách (1-3 °C) po dobu 40 dnů.

Sládek

Robert Maňák

Vrchní sládek pivovaru U Tří růží Robert Maňák pochází z Českých Budějovic, kde vystudoval potravinářství a sladovnictví. Svoji bohatou kariéru započal na území Prahy v Klášterním pivovaru Strahov, kde poprvé přičuchl k pravé pivovarnické praxi a dostal jedinečnou možnost se učit od mistrů svého řemesla. Netrvalo dlouho a jeho pivo si získalo mnoho spokojených pivařů, což potvrzuje zisk více než dvou desítek ocenění na tuzemských soutěžích a degustačních akcích.
Sám Robert Maňák je velkým milovníkem piva a sladovnického řemesla, a na výsledky své práce je právem hrdý. „Pivo vařím pouze z nejlepších surovin dle vlastních postupů, které patří k mému know-how. Vždy s chutí a radostí. Největší radost mám z faktu, že mnou vařené pivo lidem chutná a rádi na něj zajdou. To je pro mě tou největší odměnou,“ říká vrchní sládek Maňák.
V pivovaru U Tří růží zúročil Robert Maňák své dlouholeté zkušenosti. Pravidelně zde vaří tři základní druhy piva – světlé, tmavé a polotmavé. Ty jsou doplňovány dalšími pivními speciály, kterých má v zásobě celých třicet druhů a návštěvník tak může prakticky při každém posezení v pivovaru okusit novou chuť různorodých piv mnoha druhů známých z celého světa.

druhy piv

Piva z produkce minipivovaru U tří růží jsou různorodá, svrchně i spodně kvašená, vařená z těch nejkvalitnějších domácích i dovozových surovin. Dávají vám tak možnost okusit rozmanité chutě tradičních piv i pivních speciálů.

  • Dark Rose

    Mohutné tmavé speciální pivo s vyšší hořkosti, podtóny čokoládové chuti a příchutí praženého ječmene. Pivo se vařilo z 5 druhů sladu a 2 druhů chmele. Alc 6,4%.

  • Starobavorské

    Pivo bavorskeho typu Dunkels Weiss. Jako takové, vyrobeno podle starobylého originálního receptu. Pšeničný speciál má nízkou hořkost, výraznou tmavou barvu a sladovou chuť. Alc. 5,5%.

  • Podzimní světlý Bock

    Tradiční podzimní spodně kvašené pivo vyrobené z několika druhů sladu a dvou druhů chmele. Jemná příjemná chuť s lehkým chmelovým kontrastem. Alc 7,2%.

  • Kouřový speciál

    Jantarový speciál vyráběný tradiční metodou s přidáním nakuřovaného sladu. Gr. 13,5%, alc. 5,1%.

  • Světlý dubový speciál

    Další vynikající skvost z dílny Roberta Maňáka, jedná se o světlý speciál s přidáním hoblin z amerického dubu. Gr.14%, alc.5.5%.

  • Americké pšeničné pivo

    Pšeničné pivo, známé v Americe jako *Pub Wheat*, bylo uvařeno za použití pšenice, amerických sladů a chmelů. Sladkokyselá chuť piva je doplněna jemnou hořkostí s nádechem citrusu. Pivo má osobitý vkus a překvapivě osvěží. Gr. 13,5%, alc. 5,1%

Kontakty

  • Adresa:
    Husova 10/232, 110 00 Praha 1
  • GPS:
    50°5'8.000"N, 14°25'5.916"E
  • Tel:
    +420 601 588 281


  • E-mail:


  • Otevírací doba:



  • Manažér provozu:
    Petr Bláha
    petr.blaha@u3r.cz
    +420 722 923 576


  • Šéfkuchař:
    Martin Procházka


  • Provozovatel:
    Energocapital – Praga, s.r.o.
    Husova 10/232, 110 00 Praha 1
  • IČO:
    28244061
  • DIČ:
    CZ 28244061

Vídeňské červené

Speciální polotmavé do červena zabarvené pivo s jemnou vůní vídeňského sladu. Pivo má vyrovnanou chuť s lehkým chmelovým dozníváním a svěžím závěrem.

× zavřít
Weiss Bock

Světlé svrchně kvašené pšeničné pivo. Vařené ze tří druhů sladů, dvou ječmenných a jednoho pšeničného a žateckého chmele.

× zavřít
Dark Rose

Bottom-fermented special dark beer with higher bitterness, chocolate tones and a taste after roasted malt. Gr. 16,5%, alc. 6.4%.

× zavřít
Starobavorské

Vyrobeno podle starobylého originálního receptu. Pšeničný speciál má nízkou hořkost, výraznou tmavou barvu a sladovou chuť. Alc. 5,5%.

× zavřít
Podzimní světlý Bock

Tradiční podzimní spodně kvašené pivo vyrobené z několika druhů sladu a dvou druhů chmele. Jemná příjemná chuť s lehkým chmelovým kontrastem. Alc 7,2%.

× zavřít
Kouřový speciál

Jantarový speciál vyráběný tradiční metodou s přidáním nakuřovaného sladu. Gr. 13,5%, alc. 5,1%.

× zavřít
Světlý dubový speciál

Další vynikající skvost z dílny Roberta Maňáka, jedná se o světlý speciál s přidáním hoblin z amerického dubu. Gr.14%, alc.5.5%.

× zavřít
Americké pšeničné pivo

Uvařeno za použití pšenice, amerických sladů a chmelů. Sladkokyselá chuť piva je doplněna jemnou hořkostí s nádechem citrusu. Pivo má osobitý vkus a překvapivě osvěží. Gr. 13,5%, alc. 5,1%

× zavřít
IPA

Světlé speciální pivo svrchního kvašení. Tento druh piva se vyznačuje vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma. Gr. 17%, alc. 6.8%.

× zavřít
Světlý ležák

Spodně kvašené pivo plzeňského typu s obsahem alkoholu 5%. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby.

× zavřít
Polotmavý ležák

Pivo jantarové barvy s obsahem alkoholu 5%, vařené ze 4 druhů českých sladů a aromatizo-vaného žateckého chmele. Je vyráběno spodním kvašením chmele.

× zavřít
Tmavý ležák

Spodně kvašené pivo s obsahem alkoholu 5%, vařené z 5 druhů sladu a žateckého chmele. Silná barva, jemný chmelový nádech.

× zavřít
Weissbier

Svrchně kvašené pivo bavorského typu s výrazným osvěžujícím aroma po banánu a citrusu. Extrakt původní mladiny 13% a obsahem alkoholu 5,2%.

× zavřít
Vienna red

Speciální červené pivo vařené z vídeňského a karamelového sladu s extraktem původní mladiny 15 stupňového piva.

× zavřít
Klášterní pivo Sv. Jiljí

Polotmavý chmelový Bock, první pivo ze série klášterních speciálů vařený ze čtyř druhů sladu a aromatického chmele. Pivo je vhodné pro zkušené a odolné pivaře.

× zavřít
Rubin, specialní ležák

Spodně kvašený ležák, který Vás potěší sytě načervenalou barvou a překvapí otevřenou chutí sladu a dřevitým dozníváním s trochou karamele. Tato kombinace dodává chuti piva lehké a výrazné tělo.

× zavřít
Christmas Amber

Speciální polotmavé, nefiltrované, spodně kvašené pivo středně hořké chuti a jantarové barvy se specifickou chmelovou vůní. Pivo bylo uvařeno klasickým postupem ze 4. druhů sladů a 2. druhů českých chmelů. EPM 17%, ALC: 7,2%.

× zavřít
Podzimní světlý „Bock“

Tradiční podzimní spodně kvašené pivo vyrobené z pěti druhů sladu a dvou druhů chmele. Jemná příjemná chuť s lehkým chmelovým kontrastem. Extrakt Původní Mladiny 17%, obsah alkoholu 7,2%

× zavřít
Fest bier

Mnichovský speciál 13,5% - 6% alc. obj. Vařeno podle starobylého bavorského receptu ze speciálních sladů a s použitím sp. Německých chmelů dodávajících specifickou chuť.

× zavřít
Amber Ale

Jantarový „ALE“ Amerického typu s extraktem původní mladiny 16% a dominantní chmelovou chutí. Obsah alkoholu 7% obj.

× zavřít
Dry Stout

Je pivo typu Stout, které je vyráběné z praženého sladu. Suché tmavé pivo s krémovou hustou pěnou. Obsah alkoholu 6,2 %.

× zavřít
Novozélandský chmelový ležák

Speciální světle pivo zlatavé barvy s hustou pěnou. Je výjimečné, díky použitínovozélandských odrůd chmele, které dávají pivu výrazné chmelové aroma a lehce ovocné kořeněné tóny.

× zavřít
Weiss Bock

Světlé svrchně kvašené pšeničné pivo. Vařené ze tří druhů sladů, dvou ječmenných a jednoho pšeničného a žateckého chmele. Lehká banánová příchuť s jemným chlelovým aroma. EPM: 16,5%, Alk. 7,5% obj.

× zavřít